Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیدار مسئولین قضایی با رهبر انقلاب، اعلام آمار سرقت، برگزاری آزمون سردفتری و ... از اخبار حقوقی و قضایی هفته گذشته بود.

گزیده اخبار حقوقی هفته گذشته ایران اکونومیست را در این گزارش می خوانید: 

رایگان کردن برخی خدمات قضایی در مناطق محروم/ بهبود وضع معیشتی کارکنان قوه‌قضاییه

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رییس قوه قضاییه در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی، گزارشی از اقدامات این دستگاه در دوره اخیر ارائه کرد  و در این دیدار بر ارتباط بیش از پیش با اقشار مختلف مردم، تقویت تعامل با قوای دیگر، تلاش برای تحقق سند تحول قضایی، جهش در استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمندسازی خدمات قضایی، حمایت از تولید و رفع موانع آن، رایگان کردن برخی خدمات قضایی در مناطق محروم، مبارزه جدی با فساد به ویژه در داخل قوه، اولویت دادن به پرونده‌های کثیرالشاکی و دارای اهمیت در افکار عمومی، تشدید نظارت‌ها بر حُسن اجرای قوانین و مصوبات لازم‌الاجرا و همچنین پیگیری‌های مستمر و جاری برای بهبود وضع معیشتی کارکنان و تقویت پایه بودجه قوه قضاییه تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسنی اژه ای در همایش سراسری هفته قوه قضاییه نیز گفت: وظیفه خود می‌دانم با تمام توان به کمک قوه مجریه بیایم. 

رئیس قوه قضاییه گفت: کوتاه کردن فرآیند رسیدگی به پرونده‌های قضایی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است چرا که تأخیر در رسیدگی به پرونده‌های قضایی از جهات مختلف از جمله جهات روانی و مادی برای مردم هزینه‌زاست.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تأثیر امر تقویت اقتصاد و تولید ملی بر کاهش و زدودن آسیب‌های اجتماعی بیان داشت: با قوی شدن اقتصاد و تولید ملی و به تبع آن افزایش ثروت ملی و توزیع درست و صحیح آن، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی مرتفع خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه در بازدید از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در این دوره تمام تلاش خود را جهت به سرانجام رساندن طرح کاداستر به کار خواهیم بست.

شهادت آیت الله بهشتی و یارانش موجب آبیاری درخت تنومند انقلاب شد

آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان گفت: شهادت آیت الله بهشتی و یارانش توسط منافقین تروریست اگرچه مایه تاسف بود، اما موجب آبیاری درخت تنومند انقلاب اسلامی شد.

آمار سرقت بالا است

اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه یکی از جرایم بسیار مهم در ۵ سال گذشته "سرقت" بوده که آمار بالایی دارد، گفت: در سال گذشته ۸۵۰ هزار پرونده در ارتباط با سرقت ثبت و سیصد و خرده ای هزار نفر هم در این رابطه توسط نیروی انتظامی دستگیر شده‌اند اما همه پرونده‌ها منجر به نتیجه نشده است.

سال گذشته ۹۳ هزار میلیارد معوقات بانکی از مفسدان اقتصادی وصول شد

علی القاصی مهر در نشست خبری هفته گذشته گفت: سال گذشته ۹۳ هزار میلیارد معوقات بانکی از مفسدان اقتصادی وصول شد. 

 رئیس کل دادگستری استان تهران در آیین افتتاحیه بهره‌برداری از ساختمان جدید دادگستری پردیس، وجود قوه قضاییه مقتدر، توانمند، پاسخگو و کارآمد را متضمن سلامت، حسن عملکرد، کارایی و پاسخگویی سایر دستگاه‌ها و نهادها دانست.

رئیس کل دادگستری تهران گفت: امروز در قوه قضاییه بیش از هر دوره دیگری با مفسدان و جرایمی که در نتیجه دست‌اندازی به بیت‌المال و سوءاستفاده از مقام و موقعیت شغلی محقق می‌شود، برخورد صورت می‌گیرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن بازدید از یک دفتر خدمات الکترونیک قضایی بر تسهیل فرایند دسترسی مراجعان به خدمات الکترونیک قضایی تاکید کرد و گفت: «ثبت موضوعات فاقد وصف کیفری به‌عنوان شکایت کیفری» و «ثبت دادخواست‌های متعدد در خصوص موضوع واحد» دو مورد از آسیب‌های موجود در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است.

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: با ورود دستگاه قضایی روند واردات داروهای مرتبط با بیماری کرونا و با اثربخشی روند ترخیص شش هزار دستگاه کامیون در مقطعی که واردات دارو در ارتباط با بیماری کرونا با مشکلات متعددی در حوزه گمرکی مواجه بود، تسهیل و تسریع شد.

درباره پرونده ویلموتس منتظر نظر قضایی هستیم

ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی درباره اقدامات سازمان بازرسی در پرونده ویلموتس گفت: این پرونده از سوی سازمان بازرسی کل کشور پیگیری می‌شود و منتظر اعلام نظر مرجع قضایی هستیم. نتیجه را از سخنگوی قوه قضاییه بپرسید ولی منتهی به صدور حکم نشده است.

افزایش ۵۰ درصدی شکایات علیه اصحاب رسانه  

علی صالحی دادستان تهران در نشست خبری هفته گذشته  گفت: تعداد شکایات علیه اصحاب رسانه در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است.

دادستان تهران در پاسخ به سوال ایران اکونومیست مبنی براینکه ظاهرا شاهد افزایش سرقت در جامعه هستیم اما پلیس مدعی است که سرقت افزایشی نداشته است. از نظر قوه قضاییه پرونده های سرقت افزایش داشته یا نه ,  آیا قوانین در این زمینه بازدارنده است؟ گفت: در  بازه زمانی سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹،  پرونده های سرقت  ۹ درصد کاهش داشته است.  در سه ماهه ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ شاهد کاهش  ۱۰ درصدی پرونده های سرقت به دادگستری تهران بودیم. علت افزایش پرونده های سرقت  در اذهان  عمومی  انتشار صحنه های سرقت در فضای مجازی است که به سرعت نشر پیدا می کند و مردم فکر می کنند سرقت افزایش یافته است.

در سه ماهه اخیر نسبت به گذشته بهره مندی از پابند الکترونیک ۲ برابر شده است

غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان‌ها گفت: پابندهای الکترونیک را توسط شرکت دانش بنیان تولید میکنیم و اکنون به تولید انبوه رسیده ایم. در سه ماهه اخیر نسبت به گذشته بهره مندی از پابندهای الکترونیک به دو برابر رسیده است.

بازرسی از ۳۵۰ کلانتری و رسیدگی به هفت هزار نامه و شکایت مردمی

عبدالصمد خرم آبادی معاون نظارت بر امور دادسراها، ضابطین و زندان‌های کشور وظایف و اقدامات این معاونت را تشریح کرد و گفت: در طول یک سال گذشته منتهی به هفته قوه قضاییه تعداد ۲۶۳ نفر از دادستان‌ها و قضات دادسرا و دادگاه‌های بخش و کارمند تشویق شده‌اند و به تعدادی از قضات و کارمندان دادسراها که عملکرد آنها در حد انتظار نبوده نیز تذکر داده شده است.

برگزاری ۲۲۵ هزار جلسه دادرسی الکترونیک در سال گذشته

محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: سال گذشته ۲۲۵ هزار جلسه دادرسی الکترونیک برگزار شد و اولین بار توانستیم خدمات الکترونیک قضایی را در اختیار ایرانیان خارج از کشور هم قرار دهیم.

۸۰ درصد مسئولان قوه قضاییه اموال خود را اعلام کرده‌اند

مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه درباره سامانه اعلام اموال مسئولان گفت: ۸۰ درصد مسئولان قوه قضاییه اموال خود را به اداره اموال اعلام کرده‌اند.

آزمون سردفتری آذرماه برگزار می‌شود

حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه آزمون سردفتری در آذرماه و با رعایت ماده ۳ قانون تسهیل کسب و کار برگزار خواهد شد، گفت: آزمون یک مرحله از فرآیند جذب شدن است لذا ما باید صلاحیت علمی و عملی را هم احراز کنیم و افراد دارای صلاحیت را جذب کنیم.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: پربازدیدهای حقوقی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پربازدیدهای حقوقی خدمات الکترونیک قضایی رئیس کل دادگستری پرونده های سرقت آزمون سردفتری هفته گذشته قوه قضاییه پرونده ها سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۳۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟

درحالی با گذشت بیش از یک‌سال از آزمون سردفتری، مسؤولان ذی‌ربط وضعیت نهایی پذیرفته‌شدگان را به مصاحبه علمی مشروط می‌کنند که طبق قانون صلاحیت علمی پذیرفته شدگان با آزمون تائید می‌شود و نیازی به مصاحبه نیست.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سال 1401 و بعد از یک وقفه 4 ساله آزمون سردفتری برگزار شد. پیش از این سازمان اسناد و املاک کشور که با ایجاد محدودیت در صدور مجوز و پذیرش سردفتران، انحصار را در این عرصه رقم زده بود، با تصویب قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار ملزم به برگزاری آزمون سالانه و شکستن انحصار شد.

 

طبق قانون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون سردفتری و دفتریاری اقدام کند. داوطلبانی که حداقل 70 درصد امتیاز آزمون را کسب کنند به ‌عنوان پذیرفته ‌شده، جهت طی مراحل مقتضی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی می‌شوند.

 

بنابراین، آنچه در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار مشخصا به آن اشاره شده، تنها انجام آزمون کتبی و برگزاری آن در هر سال است. یعنی آزمایش شرکت‌ کننده از طریق آزمون کتبی با در نظر گرفتن درصد نمرات اعلام شده و در نهایت تایید صلاحیت عمومی آن مد نظر بوده و شرط دیگری لحاظ نشده است.

 

اما به نظر می‌رسد قرار نیست انحصار موجود در صدور مجوز سردفتری به راحتی شکسته شود، چرا که بعد از برگزاری آزمون، سازمان ثبت اسناد کشور با انتشار آئین‌نامه‌ای به بهانه عدم صلاحیت علمی پذیرفته‌شدگان، شرط مصاحبه را برای صدور مجوز سردفتری اضافه کرد. این اتفاقات در شرایطی رخ می‌دهد که پذیرفته‌شدگان از صلاحیت لازم برخوردارند.

 

سازمان ثبت به قانون تمکین کند

حامد دهقان، خبرنگار حقوقی و کارشناس حقوقی با اشاره به اینکه بحث انحصار مجوز سردفتری سال‌هاست که مطرح است، در این باره گفت: «ما از سازمان سنجش آموزش کشور داده‌های آزمون سردفتری را استعلام کردیم، برابر جوابیه ارسالی بالاترین تراز آزمون 10 هزار بوده است که نشان می‌دهد سوالات آزمون سردفتری از سطح بالایی برخوردار بوده یا استاندارد نبوده است و نمره اکثریت قبول شدگان بین تراز 7 تا 9 بوده است که نشان می‌دهد کسانی که قبول شدند از حداقل های لازم جهت ورود به شغل سردفتری برخوردار هستند و ادعای برخی از مسؤولان کانون سردفتران که می‌گویند کسانی که قبول شدند صلاحیت ندارند مورد تردید است.»

 

دهقان افزود: «حدنصاب مقرر در قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار برای جذب سردفتر استاندارد است و در زمان تصویب در مجلس بصورت کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به داده‌های آزمون سردفتری، پذیرفته‌شدگان حداقل‌های لازم برای اخذ حکم سردفتری را دارند.»

 

دهقان در ادامه افزود: «برابر مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی عدم اتصال سازمان ثبت اسناد و املاک به درگاه ملی مجوزها جرم انگاری شده است و اگر بدون دلیل از صدور مجوز الکترونیکی خودداری شود، مجازات حبس دارد (شورای نگهبان تأئید کرده و در انتظار ابلاغ هستیم). باتوجه به اینکه مجلس شورای اسلامی هم مصوب کرده است که صدور مجوز سردفتری باید در درگاه ملی جوزها انجام شود و اخیرا هم رئیس محترم قوۀ قضائیه سند تحول و تعالی قوه قضاییه را هم ابلاغ کردند، سازمان ثبت اسناد باید به درگاه ملی مجوزها متصل شود و صدور مجوز سردفتری هم باید الکترونیکی شود تا مجوز سردفتری شفاف شود.»

 

کارشناس حقوقی در پاسخ به این سؤال که چه کسی باید پاسخگوی پذیرفته‌شدگان معترض باشد؟ گفت: «قاعدتاً سازمان ثبت اسناد باید پاسخگو باشد. باتوجه به اینکه ما در روزهای پایانی مجلس یازدهم هستیم و سال گذشته نمایندگان درگیر انتخابات و لایحه بودجه و برنامه هفتم بودند و موضوع سردفتری به فراموشی سپرده شد که بعد از ابلاغ قانون طرح تامین مالی و زیرساخت موضوع تاخیر در صدور مجوز سردفتری پیگیر خواهد شد و از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌کنیم.»

 

دهقان درباره ادعای دیگر کانون سردفتران مبنی بر درآمد نداشتن، گفت: «اگر واقعاً کانون سردفتران مدعی است که سردفتران درآمد ندارند، اشکالی ندارد صورت‌های مالی‌شان را منتشر کنند. باتوجه به اینکه کانون سردفتران تکلیف دارد داده‌های ترازهای مالی را هرساله در پایگاه اطلاع‌رسانی در اختیار عموم قرار بدهد گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم که این اتفاق نمی‌افتد، و علیرغم اینکه چند دفعه مکاتبه کردیم تاکنون صورت های مالی را منتشر نکردند که این اقدام غیرقانونی را از مراجع نظارتی پیگیری کرده‌ایم.»

دیگر خبرها

  • آگاه‌سازی عمومی برای کاهش ورود پرونده‌ به دادگستری
  • نگاهی متفاوت به دیدار روز گذشته معلمان با رهبر انقلاب + فیلم
  • دیدار مردمی مدیرکل ارتباطات مردمی قوه قضاییه در بندرعباس
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • ۴۵ معلم نمونه لرستان با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • از پرونده چای دبش چه خبر؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ جزئیاتی جدید از پرونده‌های چای دبش و باغ ازگل
  • آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل / موضع قوه‌قضاییه درباره محتواهای خلاف قانون پلتفرم‌های داخلی
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد+ جزئیات | اظهارات مهم سخنگو درباره باغ ازگل و چای دبش؛ دستگاه قضایی در این پرونده‌ها تحت‌ هیچ فشاری نبود
  • دستورات محسنی‌اژه‌ای برای صدور رأی در پرونده‌های خاص